Organisasjonsnummer: 994 295 446
Navn/foretaksnavn: HVIT GJETERHUNDKLUBB
Organisasjonsform: Forening/lag/innretning
Forretningsadresse: Dovresvingen 39, 1184 OSLO
Kommune: OSLO
E-postadresse: post@hvitgjeterhund.no
Internettadresse: www.hvitgjeterhund.no
Telefon: - Mobil: 952 34 901
Registrert i Enhetsregisteret: 13.07.2009
Stiftelsesdato: 01.07.2009
Næringskode(r): 94.991 Aktiviteter i andre interesseorganisasjoner ikke nevnt annet sted Sektorkode: 770 Private konsumentorienterte organisasjoner uten profittformål
Også registrert i: Frivillighetsregisteret
Hvit Gjeterhundklubb
Konstituerende generalforsamling
17.10.2009
Saksliste
1.1) Godkjenne representanter (stemmeberettige medlemmer)
1.2) Godkjennelse av innkallelse, saksliste og forretningsorden
1.3) Valg av ordstyrer og referent
1.4) Valg av tellekorps
1.5) Valg av to personer for underskrivning av protokoll
2.1) Godkjennelse av økonomirapport for 2009 (se punkt A – Økonomi)
2.2) Godkjennelse av budsjett for 2009 - 2010 (se punkt A – Økonomi)
3.1) Godkjennelse av interimsstyrets arbeidsrapport for 2009 (se punkt B - Interimsstyrets arbeidsrapport)
4.1) Valg av kandidater og vara til tillitsverv (se punkt C - Valgkomiteens innstilling og punkt D – Innkomne saker - sak.nr 02/09)
4.2) Valg av kandidater til valgkomitee (Innstilling fra valgkomiteen mangler, valg etter benkeforslag)
5.) Godkjennelse av vedtekter/endringer av vedtekter (se vedlegg Vedtekter § 11 og forslag til endring av vedtekter punkt D – Innkomne saker – sak.nr 02/09)
6.) Innkomne saker (se punkt D - Innkomne saker per 02.10.2009)
Sak.nr 01/09 Avlspolicy
Sak.nr 02/09 Avlsråd
Sak.nr 03/09 Medlemskap i NKK
Sak.nr 04/09 Medlemsavgift/kontingent
PUNKT A – ØKONOMI
2.1 Økonomi rapport for 2009
Hvit gjeterhundklubb har per 02.10.2009 hatt en total innkomst på NOK 2625.
Innkomst utgjørs av 35 betalende medlemmer. Medlemsavgift NOK 75 x 35 = 2625
Hvit gjeterhundklubb har per 02.10.2009 hatt totale utgifter NOK 610.
Utgifter: Brønnøysundsregister NOK 250, One.com domene for hvitgjeterhund.no NOK 360. Reiser til og fra stiftelsesmøte 01.07.2009 er blitt betalt av den enkelte deltaker.
2.2 Budsjett for 2009 - 2010
Hvit Gjeterhundklubb bør ha for avsikt å øke innkomstene ved å øke medlemsantallet. For øvrig er det på dette tidspunktet vanskelig å fastsette budsjett da vi ikke vet hvor mange medlemmer vi vil få i løpet av 2010. Det er på denne tidspunkt kun medlemsavgift som utgjør en innkomst for klubben. Klubbens midler skal i 2010 dekke fortløpende administrative utgifter.
Interimsstyret viser til Revisorloven § 2.1 og Regnskapsloven § 1.2 og mener etter dette av Hvit Gjeterhundklubb ikke er revisjonspliktig. Valg av ekstern revisor er dermed ikke nødvendig.
PUNKT B - Interimsstyrets arbeidsrapport
3.1 Arbeidsrapport
Etter at mange personer under lengre tid har hatt et ønske om å starte en raseklubb for hvit gjeterhund, var vi til slutt fem personer som fant hverandre via internett og besluttet oss for å jobbe for opprettelsen av en raseklubb våren 2009.
Etter at denne avgjørelsen ble tatt, har det vært febrilsk virksomhet og vi har til nå kommunisert og diskutert via et par hundre e-poster, en rekke telefonsamtaler og ikke minst da nesten hele interimsstyret var samlet til stiftelsesmøte 1. juli 2009. (Se vedlegg Vedtekter)
Hvit gjeterhundklubb ble registrert i Brønnøysundregisteret den 13. juli i år, og vi har også jobbet for å få opprettet en hjemmeside, finne så mange som mulig som eier og/eller er interessert i hvit gjeterhund og for å spre nyheten om raseklubbens etablering.
Etter stiftelsesmøtet har en del arbeid gått til å planlegge konstituerende generalforsamling. Tid, sted, og lokale har blitt besluttet og innhold samt fremtidsplaner har blitt drøftet godt. Vi er veldig fornøyde med at vi nå er i ferd med å holde Hvit Gjeterhundklubbs konstituerende generalforsamling. Det er fortsatt mye arbeid som gjenstår, men dette er likevel en milepæl for hvit gjeterhund i Norge.
PUNKT C – Valgkomiteens innstilling
4.1 Valgkomiteens innstilling er som følger:
Styre
Styreleder: Linda Johansson
Nestleder: Knut Heimen
Styremedlem 1: Kristian Noreng
Styremedlem 2: Katrine Bårtvedt
Kasserer: Anne Nilsen
Vara: Cecilie Sperre
Avlsråd
Silje Lunder, Iren Ramsøy og Frode Larsen stiller seg disponibel til å sitte i avlsrådet.
Valgkomiteen er representert ved Frode Larsen, Harrieth Heimen og Remi Bårtvedt. Valgkomiteens innstilling ble levert interimsstyret 29.09.2009
4.2 Valg av kandidater til valgkomitee etter benkeforslag
5 og 6.
PUNKT D – Innkomne saker per 02.10.2009
Sak.nr 01/09 Avlspolicy
Forslagsstiller: Frode Larsen
Jeg har sett på svenskenes policy og mener vi kan bruke den samme policyen i vår klubb.
Sunne og friske hunder er et prioritert mål for den svenske kennelklubben. Da levealderen er økt på svenske hunder mener de at de fleste hundene der er sunne og friske. Likevel forekommer det overdrivelser innenfor hundeavl som potensielt kan bli et stort problem innenfor enkelte raser.
Det er derfor viktig å forebygge og på den måten minske faren for sykdom. Et middel som den svenske kennelklubben har tatt i bruk er at de har utarbeidet særskilte rasespesifikke dommeranvisninger som gjør eksteriørdommerene oppmerksom på 47 raser med rasetypiske overdrivelser som kan føre til et helseproblem. De mener at det ved å ha et regelverk, utdanning og åpenhet kan være med å sørge for at hunder av alle raser holder seg sunne og friske. innenfor dette finner vi også et avlsråd.
Dommerenes utdanning legger vekt på at sunhet og friskhet er det viktigste innenfor avl. og det er vektlagt at det først og fremst skal premieres for fysisk og mentalt friske hunder og at det skal legges mindre vekt på eksteriøre overdrivelser.
Veterinærmedisinske opplysninger er tilgjengelig i et register hos kennelklubben noe som gjør det enkelt for de som driver med avl å velge ut friske individer.
Dette er jo noe Klubben eller et event. avlsråd kan se litt nærmere på og event. Prøve å påvirke å utbedre hos den norske kennelklubben.
De ulike raseklubbene har rasespesifikke avlstrategier som fungerer både som informasjon til oppdretter og som retningslinjer for hvordan en god avl med fokus på helse skal gjennomføres i forhold til rasen.
Avlsarbeidet er i høyeste grad internasjonalt noe som medfører at det ikke uten viderere er mulig å endre helsen/ utseende på rasen. Rasestandarden gjelder internasjonalt og standarden bestemmes av det landet som rasen kommer fra.
Avlsrådet for vit herdhund i sverige har disse anbefalingene som nå legges frem i to varianter. Hensikten med å legge frem disse forslagene er at Hvit gjeterhund klubb i norge skal bruke dette som sin avlspolicy:
Oppdretter skal:
* følge norsk kenneklubbs regler for avl og kjenne til disse.
* Være medlem i hvit gjeterhundklubb
* Kjenne til raseklubbens anbefalinger og helseprogram
Foreldredyrene skal:
* Ha gjennomgått mentalbeskrivelse
* Være hofteleddsrøntget med resultat A eller b /
Det kan søkes dispensasjon for c om denne er ubeslektet med øvrig populasjon og anses å kunne bidra til å øke avlsbasen. Som alternativ til dette foreslås å stryke mulighet for dispensasjon da det pr. I dag ikke er behov for å gi slike dispensasjoner.
* Være AD røntget med resultat uten anmerkning.
Det kan søkes dispensasjon til hunder med LPB om denne er ubeslektet med øvrig populasjon og anses til å kunne bidra til å øke avlsbasen. Som alternativ til dette foreslås å stryke mulighet for dispensasjon da det pr. I dag ikke er behov for å gi slike dispensasjoner.
* Være utstilt på offesiell utstilling med minst andre pris i kvalitetsklasse ????
* ha oppnådd en alder på minimum 24 mnd ved paring.
For øvrigt gjelder også :
Hver enkelt avlshund både hann og tispe bør ikke produsere med enn 25 hvalper eller tilsvarende tre normalt store kull under sin livstid.
* Det skal legges vekt på at man forsøker å øke avlsbasen og ikke pare hunder som er nærmere enn 6.25% i slekt med hverandre. dvs. kusinparing.
Sak.nr 02/09 Avlsråd
Forslagsstiller: Linda Johansson, Knut Heimen
Det foreslås at også oppdrettere kan velges til avelsråd.
Oppdretter bør være de første som går inn for en sunn avelspolitikk.
Det er også de som skal inneha størst kompetanse om avel og oppdrett, og burde stå i første rekke av de som jobber mot det mål at rasen skal være sunn og frisk. Spesielt med tanke på at dette er en forholdsvis liten rase under utvikling og oppbygging.
Sak.nr 03/09 NKK
Forslagsstiller: Interimsstyret
Vi vil fremme forslag om at Hvit Gjeterhundklubb skal søke om medlemskap i NKK.
Sak.nr 04/09 Medlemsavgift/kontigent
Forslagsstiller: Interimsstyret
Forslag til medlemsavgift.
Kontingent foreslås satt til Kr 250,- pr år. Gjeldende fra 01.01.10
Medlemmer under 16 år = halv pris.
Vedtekter
for Hvit Gjeterhundklubb
fastsatt av interimstyret 1. juli 2009
§ 1 Navn og definisjon
Organisasjonens navn er Hvit Gjeterhundklubb. Organisasjonen er en landsomfattende interesseorganisasjon og raseklubb. Organisasjonen er åpen for hundeiere og andre personer med interesse for rasen hvit gjeterhund. .
§ 2 Formål
a. Fremme et ansvarlig hundehold i samfunnet
b. Fremme mulighetene for aktivitet med hund
c. Fremme rasens kynologiske utvikling med vekt på bruksegenskaper, herunder psykisk sunne hunder, funksjonalitet og sosialt veltilpassede individer.
d. Arbeide for å bevare rasen ut fra rasestandard og bruksegenskaper
§ 3 Medlemskap
Organisasjonen bygger på individuelt medlemskap. Som medlem kan opptas enhver uberyktet person. Medlem i organisasjonen er den som har betalt kontingent for gjeldende periode.
Styret kan nekte å oppta som medlem person som antas å kunne skade klubben og/eller hundesaken
Opphør av medlemskap skjer ved:
a. utmeldelse
b. manglende betaling av kontingent
c. disiplinærvedtak fattet av styret jfr. § 4
§ 4 Disiplinærsaker
Disiplinærsaker i organisasjonen behandles av styret. Styret kan treffe disiplinære reaksjoner. Disiplinære reaksjoner kan være permanent eller for en tidsavgrenset periode. Beslutningen treffes med simpelt flertall.
Disiplinære reaksjoner:
a. eksklusjon av medlemmet
b. tap av rett til deltakelse på aktivitet organisert i organisasjonen
c. tap av retten til å inneha tillitsverv
Dersom påtalemyndigheten har opprettet straffesak for forholdet skal vedtaket være midlertidig. Når dom eller frikjennelse i rettsapparatet eller henleggelse fra påtalemyndighetens side foreligger fatter styret sin endelige disiplinærreaksjon basert på de fremkomne opplysninger.
Disiplinærvedtak om eksklusjon av et medlem kan fattes når medlemmet handler i strid med organisasjonens formål eller på annen måte er til skade for organisasjonens formål eller arbeid.
Før det rettes disiplinærvedtak mot et medlem skal medlemmet ha fått mulighet til å uttale seg i sakens anledning.
Disiplinærsak kan for styret foreslås opprettet av alle som er medlemmer etter §3. Dersom en disiplinærsak omhandler et av de ordinære styremedlemmene trer varamedlemmet inn i dennes plass ved behandlingen i disiplinærsaken.
Disiplinærvedtak kan ankes innen to uker etter at vedtaket er gjort kjent for den vedtaket gjelder. Klagen behandles av generalforsamling. Klagebehandlingen er endelig og kan ikke påklages.
§ 5 Kontingent
Kontingentåret er løpende med kalenderåret. Kontingentens størrelse fastsettes av generalforsamling. Strykes et medlem etter § 3 kan det ikke tas opp igjen før skyldig kontingent er betalt.
§ 6 Oppbygning
Organisasjonen består av:
a. Generalforsamling
b. Styre
c. Valgkomité
I organisasjonen kan opptas geografisk underavdelinger.
Styret kan opprette andre organisasjonsledd ved behov. Styret utarbeider forslag til retningslinjer for organisasjonsleddet. Retningslinjer for organisasjonsledd vedtas av generalforsamlingen.
Styret kan opprette arbeidsutvalg for sitt arbeid.
§ 7 Generalforsamling
Generalforsamlingen er organisasjonens høyeste myndighet.
Alle som er medlem etter §3 er stemmeberettiget. Generalforsamlingen er vedtakført med det antall stemmeberettigede medlemmer som møter. Hvert medlem har en stemme. Det kan kun stemmes ved personlig fremmøte. Personer som ikke er medlem kan delta på generalforsamling når det er i organisasjonens interesse.
Generalforsamling avholdes innen utgangen av mai hvert år.
Styret sender innkalling til medlemmene senest seks uker før generalforsamling avholdes og sendes direkte til medlemmer og via organisasjonens informasjonskanaler.
Saker som ønskes behandlet av generalforsamlingen må være styret i hende senest fire uker før generalforsamling avholdes. Saker som ikke overholder tidsfristen blir ikke behandlet med mindre 2/3 flertall de fremmøte krever dette. Dette gjelder dog ikke vedtektsendringer. Slik endring kan bare foretas ved godkjenning av sakslisten.
Generalforsamlingen kan kun behandle saker som er oppgitt i sakslisten. Benkeforslag tillates ikke. Endringsforslag til rettidig fremlagte saker kan allikevel fremsettes direkte på generalforsamlingen.
Fullstendig saksliste skal være tilgjengelig for medlemmene seneste to uker før generalforsamling avholdes.
Forslag til kandidater i tillitsverv overleveres innen den tidsfrist valgkomitéen selv setter. Valgkomitéen overleverer forslag til kandidater og sin innstilling til styret innen fire uker før generalforsamling avholdes.
Generalforsamlingen velger selv sin ordstyrer. Ordstyrer behøver ikke være medlem i organisasjonen.
Vedtak treffes av simpel flertallsbeslutning – blanke stemmer telles ikke. Ved stemmelikhet anses forslaget som falt. Vedtak om vedtektsendring krever 2/3 flertall.
Ved valg av personer til tillitsverv tillates benkeforslag fremsatt.
Dersom det til tillistverv ikke er mer enn en kandidat kan skriftlig valg ikke kreves.
Generalforsamlingens oppgave er å:
a. godkjenne representantene
b. godkjenne innkalling, saksliste og forretningsorden
c. oppnevne referent og ordstyrer
d. oppnevne tellekorps
e. oppnevne to representanter til å undertegne protokollen
f. behandle styrets årsberetning
g. fastsette kontingent
h. behandle organisasjonens regnskap
i. behandle styrets forslag til budsjett
j. behandle vedtektsendringer og retningslinjer
k. behandle forslag
l. Velge kandidater til tillitsverv
Generalforsamlingen velger til styret:
Leder for to år
Nestleder for to år
Tre styremedlemmer for to år
Et varamedlem for et år
Generalforsamlingen velger til valgkomité:
Tre medlemmer for to år
Et varamedlem for et år
Generalforsamlingen velger revisor for et år.
Nestleder, et styremedlem og et medlem av valgkomitéen velges ulike år fra de øvrige tillitsvervene. Et medlem kan ikke inneha tillitsverv både i styret og valgkomitéen i samme tidsperiode.
Oppretter generalforsamlingen nye organer i organisasjonen, kan generalforsamlingen i samme møte velge tillitspersoner til de nyopprettede verv - om nødvendig uten at forslag på kandidater har vært fremmet på fastsatt vanlig måte.
Ekstraordinær generalforsamling avholdes hvis styret eller 1/3 av medlemmene krever dette. I kravet skal saker som ønskes behandlet fremkomme. Andre saker behandles ikke. Kravet skal undertegnes av minst to medlemmer og inneholde en liste på hvilke medlemmer som fremsetter kravet. Kravet skal skriftlig fremlegges for styret.
Ekstraordinær generalforsamling følger reglene som for ordinær generalforsamling forøvrig.
§ 8 Styret
Styret er organisasjonens høyeste myndighet mellom generalforsamlingene.
Styrets oppgave er å:
a. lede organisasjonens virksomhet mellom generalforsamlingene
b. utarbeide og fremlegge for generalforsamlingen styrets årsberetning og regnskap
c. avholde generalforsamling
d. gjennomføre vedtak truffet av generalforsamlingen,
e. Oppnevne etter behov komitéer, utvalg og personer for spesielle oppgaver og utarbeide instruks for disse.
f. Administrere og føre kontroll med organisasjonens økonomi i henhold til de til enhver tid gjeldende instrukser, bestemmelser og lovverk.
g. beramme organisasjonens aktiviteter
h. representere organisasjonen utad
Styret er beslutningsdyktig når minst tre medlemmer av styret er til stede. Lederen eller nestlederen av styret må være tilstede. Styrevedtak fattes med simpelt flertall. Ved stemmelikhet teller lederens eller i dennes fravær nestlederens stemme dobbelt.
Styremøte avholdes når leder eller et flertall av styremedlemmene krever dette.
Styrets møteprotokoller skal være tilgjengelig for medlemmene.
§ 9 Valgkomité
Valgkomitéens oppgaver er for:
styret innen fire uker før generalforsamlingen å fremlegge forslag til
a. kandidater til alle tillitsverv det tilliger generalforsamlingen å velge
b. revisor
generalforsamlingen å fremlegge forslag til
c. kandidater til alle tillitsverv det tilliger generalforsamlingen å velge
d. revisor
Valgkomitéen fremlegger sin innstilling sammen med forslagene.
§ 10 Geografiske underavdelinger
Geografisk underavdelinger må overholde og etterleve organisasjonens lover og opptre i samsvar med organisasjonens formål. Geografisk underavdelinger må i sine lover innta organisasjonens formål som en del av sine vedtekter. Geografiske underavdlinger skal registreres som selvstendige rettssubjekter.
§ 11 Valgbarhet
Til tillitsverv kan alle som er medlemmer etter §3 velges med mindre det er truffet disiplinærvedtak mot medlemmet som hindrer dette eller medlemmet er dømt for brudd på norsk lov eller forskrift om regulerer dyrs vern og velferd eller hundehold.
Medlemmer kan ikke velges inn i organisasjonsledd hvor det kan tenkes at roller og habilitet kan utgjøre en interessekonflikt, herunder kan ikke oppdrettere og medlemmer som planlegger avl i valgperioden velges inn i avlsråd.
§ 12 Tillitsvalgtes godtgjørelse
Tillitsvalgte skal ikke motta honorar for sine verv.
§ 13 Oppløsning
Vedtak om oppløsning krever ¾ flertall av samtlige stemmer på to påfølgengde ordinære generalforsamlinger.
Organisasjonens midler skal tilfalle annen organisasjon med formål nærmest opptil egen organisasjons formål etter disse vedtekter. Vedtak fattes av generalforsamlingen med 2/3 flertall.
§ 14 Interimstyre
Inntil konstituerende generalforsamling er avholdt ledes organisasjonen av et nedsatt interimstyre. Interimstyrets mandat er å forberede og beramme konstituerende generalforsamling. Interimstyret kan utarbeide forslag til organer og organisasjonsledd i organisasjonen og instrukser for dette arbeidet.
Disse vedtekter gjelder så langt det er praktisk gjennomførbart for interimstyrets arbeid.
Denne bestemmelsen oppheves straks den konstituerende generalforsamling er avholdt.
§ 15 Konstituerende generalforsamling
Innkalling sendes alle man har kjennskap til er eiere av rasen hvit gjeterhund og man har kontaktinformasjon til.
Ved konstituerende generalforsamling velges nestleder, et styremedlem og et medlem av valgkomitéen for et år.
Denne bestemmelsen oppheves straks den konstituerende generalforsamling er avholdt.
fredag 2. oktober 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar